سلام دوستان عزيز
من قصد دارم در اين بخش به وضعيت فعاليت و عدم فعاليت امداد نجات كوهستان و علت عدم فعاليت آن در استانهاي مختلف به پردازم لطفا در مورد وضعيت موجود استان و شهر خودتان بنويسيد تا بتوانيم توان امداد و نجات كوهستان رو ارزيابي كنيم

متشكرم
سلام مجدد
به اين پست كسي پاسخ نداده نمي دونم مطلبش انقدر دست پائئين بدوه كه كسي نخواسته باش وقت صرف كنه يا چيزه ديگري بوده
به نظر من پاسخ ندادن به این سئوال بیشتر به خاطر این بوده که جواب اکثر بازدیدکنندگان چنین چیزی بوده که بعلت گرانی تجهیزات کوهستان ، عدم تمرینات مداوم در سیستم امدادونجات و انحصاری شدن این گروه در اختیار گروههای کوهنوردی باعث شده که امدادگران برای حضور در آن علاقه ای نشون ندن و همین باعث افت راندمان کاری در این سیستم شده .
آخه جالب اینجاست اگه یه امدادگری بخواد وارد سیستم امدادونجات کوهستان بشه باید یه سری کار انجام بده : مثلاً باید تمرینات مدادوم بجهت آمادگی بدنی داشته باشه . کار و تمرین بوسیله با تجهیزات جهت آمادگی کامل در هنگام بحران .
بنده دوره امدادونجات کوهستان را در سال 1382 فرا گرفتم و از اون موقع تا حالا به جز دوره مربی گری جاده که رفتم دیگه با تجهیزات کوهستان کار نکردم . پس کسی مثل من صلاحیت و آمادگی ورود به بحران کوهستان را قطعاً نداره . هزینه شده اما بی فایده ؛ وقت و هزینه ای که برای افرادی مثل بنده و هم دوره ای های بنده شده در واقع به دور ریخته شده و عملاً امکان عملیاتی شدن بدلیل عدم مدیریت آموزشی و یا نداشتن تجهیزات به میزان کافی از افرادی همچون اینجانب گرفته شده .
به قول معروف در امدادونجات کوهستان اولین اشتباه مساوی آحرین اشتباه.
یا علی
دوست عزيز خيلي متشكرم كه نكات خوبي رو در بالا اشاره كردي !!!
اولا آمادگي جسماني و كار تمرين مداوم كه شرط اوليه براي عضويت در تيمهاي امداد نجات است حالا چه كوهستان باشه و چه امداد جاده كه مثلا با ماشين سر صحنه تصادف حاضر ميشويد و خيلي شيك با ابزار كار ميكنيد !!!!!!!!
ضمنا با وجود اينكه 25 استان از كشور عزيزمان در نقاط كوهستاني واقع شده اند پس ياد گيري و تمرين و ممارست لازم است امداد و دوره امداد نجات كوهستان سال 82 در كجا طي كرديد اساتيدي كه دروه رو تدريس كردن چه كساني بودند ؟
فكر كنم كمي به همت عالي مربوط ميشه يعني خودمان بايد بخواهيم و سيستم رو مجاب كنيم كه شرايط رو براي افرادي كه علاقه مندهستند مهيا كند متاسفانه سيستم امداد و نجات ما خيلي بسته عمل ميكنه و راه به علاقه مندان نميده تا بتوانند رشد كنند و انرژي خودشون را جهت كمك به كم كردن الام بشري كه يكي از اهداف تشكيل چنين سازمانهاي هست صرف كنند
از ما كه گذشت انشالله بتوانيم براي ايندگان كاري بكنيم
دست حق به همراهتون
نقل قول :از ما كه گذشت انشالله بتوانيم براي ايندگان كاري بكنيم
انشالله
البته یه ضعف دیگه در سیستم های امدادونجحات خصوصاً کوهستان عدم تمرکز و یکپارچگی تیم های کوهستانه .
این باعث میشه که هر کسی برای خودش تیم کوچک و محدودی ایجاد کنه با امکانات ناقص .
در صورتکیه که اگه همه با هم یکی بشن و تجهیزاتشون را به اشتراک بگذارند و یا حداقل اشتراک اطلاعاتی و تجربه داشته باشند می تونه به پیشرفت مسائل امدادونجات منتهی بشه .
اتحاد یکی از اصول مهم تشکیلاتیه که متاسفانه به نظر بنده در این قبیل فعالیت ها آنطور که شایسته است دیده نمی شه .
اتحاد ، انسجام ، سازماندهی ، آموزشی ، بازآموزی با هدف کمک به مردم و آسیب دیدگان میسر است که تداوم و ایجاد آن بستگی به ایمان مسئولین تیم ها و اعضای آنها دارد .
یا علی ::: به امید ظهور یگانه نجاتگر عالم هستی حضرت ابا صالح المهدی (عج)

با عرض سلام خدمت شما من احمد بختياري هستم از امدادگران كوهستان .
وضعيت امداد و نجات كوهستان رو از كساني بايد بپرسيد كه در شهر و استان خودشون كوه داشته باشند و هلال احمر شهرشون هم فعال باشه
لازم بدونيد كه تيم امداد و نجات كوهستان در سازمان امداد و نجات كل كشور استارت زده شد در سال 1375 كه با وجود نبود نيروي كافي با 7 نفرشروع به كار كرد كه اين افرادي كه مسئوليت امداد و نجات كوهستان را بر عهده داشتن خيلي عالي از پس اين كار براومدن . كه در حال حاضر 5 نفر از آنها از مربيان ويژه هستند .
بعد از آن سالها تا كنون در سازمان 3 دوره امداد و نجات كوهستان برگزار شده و در استانها حدود 112 دوره برگزار شده كه سهم تهران 5 دوره بوده كه من در 3 دوره اون شركت داشتم . وضعيت امداد و نجات كوهستان در كشور تقريبا افتضاح ميباشد . چون به جزء تيم ويژه سازمان امداد كه زياد كارشون قوي نيست فقط دو تيم آماده وجود داره كه هر هفته در حال ماموريت در كوههاي اطراف تهران هستند . كه اونها هم در 2 سال اخير با ريزش 50 درصدي نيروهاشون مواجه شدن .
البته تيمهاي زيادي در شهرهاي اصفهان -شيراز - همدان - مشهد - آذربايجان غربي و شرقي - كردستان و ... وجود دارند كه نام امداد و نجات كوهستان را يدك ميكشن ولي فقط در همايشات حضور دارند و منسجم نيستند و به همين دليل تجربه كاري و قدرت مانور ندارند.
در تهران هم با حضور اين 3 تيم ، فدراسيون كوهنوردي و آتش نشاني و شهرداري و چند انجمن ديگر در حال تشكيل تيم ميباشند .
البته چند ماهي هست كه انجمني به نام خانه نجات ايران تشكيل شده كه كار تخصصي امداد و نجات را انجام ميده و مبادرت به آموزش تخصصي امداد و نجات كوهستان ورزيده تا در مواقع بحران به صورت رايگان خدمت رساني كنه و من هم يكي از اعضاش هستم و ازشما هم دعوت ميكنم كه با ما همكاري داشته باشيد .
AHMAD نوشته شده توسط:وضعيت امداد و نجات كوهستان رو از كساني بايد بپرسيد كه در شهر و استان خودشون كوه داشته باشند و هلال احمر شهرشون هم فعال باشه
خوب این تاپیک هم برا همینه دیگه ؛ همین جا می تونید در مورد تیم های کوهستان استان و شهر خود مطلب بزنید . از عکس گرفته تا گزارش کارها
تو قسمت معرفی پایگاههای امدادونجات کشور هم می تونید این کار را انجام بدید.
یه نکته دیگه اینکه بگذارید امدادگران شهرتون در مورد مطالب که می نویسید هم نظر بدن .
ممکنه که اونا نظرات ، انتقادات و یا پیشنهاداتی داشته باشن.
با سلام من خودم امدادگر هلال احمر هستم ولی با عرض پوزش باید اعتراف کنم کار هلال احمر شده این:
1.جذب نیرو
2.آموزش عمومی
3.استفاده از نیرو در کارهای غیر امدادی
4.آموزش تخصصی
5.با اردنگی بیرون انداختن یا موجبات فرار امدادگر رو مهیا کردن.
شما اگه می خواهید واقعاً از اوضاع امداد در کوهستان در هر کجای ایران با خبر بشید فقط یک راه دارید! برید کوه و در خواست کمک کنید و زمان بگیرید ببینید چقدر طول می کشه که به دادتون برسن

نکته: در این زمان گیری از کرنومتر استفاده نکنید.
راهنمایی: به جای زمان گیری می توانید از کلمه روزشماری هم اسفاده کنید.
مقدم
سلام
توي اين مدت غيبت غير موجه بنده كه حتما عذر منو خواهيد خواست مثل اينكه دوستاني به جمع ما ملحق شدن و موضوع بحث را پيگيري كردن خوب دست شما درد نكنه منتظر ادامه نظرات شما عزيزان هستم