سلام
آخه برنامه تلویزیون چه ربطی به کمک های اولیه داره؟؟
خوب باید بگم که برخلاف سایر سریال های تلویزیونی این سریال یه چیزه دیگست و تمامی گفته ها و اعمالش صحیح هست. دقیقا مثل یک رفرنس.
از همون اول که شروع شد با بچه ها می نشستیم و در مورد کارهایی که انجام دادن بحث می کردیم. آخه فیلم آموزشی از این بهتر؟ از سر صحنه شروع می کنه تا مرخص شدن فرد.
من که توصیه می کنم حتما وقت بذارید و ببینیدش.
دیشب یه قسمت نشون داد که برای من سئوال پیش اومد.
اگه دوستان دیده باشند اونجا که دست مرده زیر تراکتور گیر کرده بود و یه دفعه شریانش پاره شد و شریان بند یا همون تورنیکت براش بستند.
تکنسین اورژانس مدام مطرح می کرد که بیست دقیقه وقت دارند و شمارش معکوس می داد و می گفت که در صورت بیشتر از بیست دقیقه شدن احتمال آسیب دائم به عضو هست.
حالا تو رفرنس های ما میگه که تورنیکت نباید باز بشه و چند جا هم که گشتم و پرس و جو کردم گفتند که عضو می تونه تا یک ساعت بدون اینکه خونرسانی انجام بشه زنده بمونه و کلا عمل هایی که با بی حسی موضعی انجام می گیره بر همین اساسه.
کسی می تونه جواب من رو بده که در برخورد با تورنیکت چطور باید عمل بشه؟ مثل قبل هر پانزده دقیقه یک بار باز بشه؟ یا تا مرکز درمانی دست به اون نزنیم، چیزی که جدیدا می گند؟ یا اینکه بعد از بیست دقیقه باید کلا باز بشه و از روش های دیگه کنترل خونریزی استفاده کنیم؟
اینکه گفته 20دقیقه فرصت داریم برای اینه که در صورتیکه تا حداکثر 20 دقیقه خون رسانی به عضو مختل بشه ، سلولهای حیاتی عضو تخریب شده و مجبور میشن عضو را قطع کنن. به همین دلیل رساندن هر چه سریعتر مصدوم به مرکز درمانی در اولویت قرار می گیرد .
(من این قسمت را ندیدم) در مورد اینکه تورنیکت را باز کنیم اگه عضو قطع شده باشه که به هیچ وجه نباید این کار را کرد همچنین در صورتی که خونریزی شدید باشه ولی عضو قطع نشده بود باید تورنیکت را به گونه ای بست که انگشت کوچک دست ما بتواند از آن رد شود . لازم بذکر است این کار برای این هست که خونرسانی به دست به طور کامل مختل نشه و سیانوز صورت نگیره.
یه پیشنهاد :
برای بستن یه تورنیکت مناسب با رعایت کلیه اصول بستن تورنیکت ، استفاده از کاف فشار خون می تونه مناسب باشه .
در صورت استفاده از کاف فشار خون و باد کردن آن به نحوی که انگشت کوچک ما از آن عبور کند یک تورنیکت مناسب و کارآمد خواهید داشت .
به علاوه اینکه نقاط فشار در کنترل خونریزی بسیار حائظ اهمیت می باشد .
http://www.emdadgar.com/forum/showthread.php?tid=633
ولی بر اساس همین که اعضا می تونند تا یک ساعت بدون خونرسانی به حیاتشون ادامه بدهند اعمال جراحی با بی حسی موضعی رو انجام می دهند به این صورت که بوسیله یک نوار لاستیکی که از انتهای عضو می پیچند و به سمت بالا ادامه می دهند تا به ابتدا رسیده و بدین ترتیب خون را تا حدودی از عضو خارج می کنند سپس با بستن ابتدای عضو خونرسانی را مختل کرده و سپس با تزریق لیدوکایین به درون رگ ها عضو را بی حس می کنند و تقریبا یک ساعت برای این کار وقت دارند که سعی می کنند در طول 45 دقیقه عمل را تمام کنند.
حالا چطوری که بیست دقیقه ؟
آهان
مجید دلبندم اون که می بینی که کیسه خون به مصدوم وصل می کنن + اکسیژن خالص و به عضو در حد ضرورت مواد غذایی (همون خون) و اکسیژن می رسونن تا یه وقت فوت نکنه .
پس اگه بخوایم این جور حساب کنیم بعضی عمل ها تا 12 ساعت هم طول میشکه ؛ پس باید آخر عمل دیگه عضو را بندازن دور و به جاش یه دونه نو بذارن !!! نــــــــــــــــــــــــــه غـــــــــــــــــــــــــــلام
نه دلبندم.
تو بیحسی موضعی هیچ خونرسانی به عضو صورت نمی گیره و کلا عضو همین جور یه لنگه پا وای میسه تا عمل تموم بشه و با عمل بوسیله بی هوشی عمومی فرق فوکوله.
بهله...
خوب برو تحقیق بکن. برای نفست خوبه.... این همه نشستی درس خوندی به کجا رسیدی؟؟
این همه بچه های مردم رو اذیت کردی به کجا رسیدی...؟؟؟
نقل قول :خوب برو تحقیق بکن. برای نفست خوبه.... این همه نشستی درس خوندی به کجا رسیدی؟؟
این همه بچه های مردم رو اذیت کردی به کجا رسیدی...؟؟؟
حالا فهمیدم گفتی اذیت .
این همه درس خوندی به کجا رسیدی ؟ ها !!!
آرش جان برو تحقیق کن جوابشو برای ما هم بیار .

منتظریما